#/Opis

Pri tekmovanju Digitalni izziv gre za spremljevalno dejavnost na tečaju dosegljivo na spletni strani http://ctf.viris.si/. Namen tekmovanja je ponuditi privlačno informacijsko-varnostno obarvano aktivnost oz. raznolike izzive s katerimi bi se obiskovalce vzpodbujalo h kreativni uporabi računalnikov, informacijskih tehnologij in jim na zabaven način predstaviti kakšne koncepte računalniške varnosti.

Tekmovanje je zasnovano kot vrsta bolj ali manj težavnih izzivov v obliki nalog, ki jih lahko rešujejo udeleženci v poljubnem vrstnem redu preko posebnega v ta namen postavljenega spletnega portala. Pri tem v splošnem ne bo potrebno imeti posebnih programov razen spletnega brskalnika, pri nekaterih pa bo potrebno tudi kako drugače dostopati do tekmovalnih strežnikov. Na spletnem portalu in tudi na zaslonu v prostorih konference bo možno v živo spremljati napredek tekmovalcev, število rešenih nalog in pridobljenih točk.

#/Pravila in pogoji

Pri tekmovanju Digitalni izziv lahko sodeluje vsak, ki to želi. Z registracijo uporabnika se igralec strinja s tem, da ga lahko organizator občasno kontaktira izključno v namene obveščanja o aktivnostih organizatorja.